O nas

Spletni mesti Ustanovitev podjetja v Angliji in Agile Accountants sva kot povezovalni most med slovenskimi in britanskimi podjetniki postavila britanska Slovenca (in zakonca) Sašo in Monika.

Pri svojem delu sva prepoznala tako prednosti britanskih investicij v Slovenijo kot tudi priložnost za slovenske investicije v Veliko Britanijo. Tako sva se odločila, da poskusiva še komu olajšati podjetniške začetke v Veliki Britaniji (in obratno, Britancem v Sloveniji) s svojimi izkušnjami s poslovanjem na obeh straneh Rokavskega preliva. Pri poslovanju v tujini lahko včasih pride do nepotrebenga nerazumevanja, strahu pred tujimi institucijami in nepotrebnega kompliciranja. Dobro je imeti nekoga, ki tam živi, pozna postopke, ve kam se obrniti in zna prevesti situacijo v slovensko perspektivo razmišljanja.

Zaenkrat je to najina večerna in vikendaška dejavnost, tako da žal za začetna poizvedovanja nisva dosegljiva na telefon. Sporočila poslana preko kontaktnega obrazca pa preveriva skoraj vsak dan, nakar se lahko slišimo tudi po telefonu ali Skypu.

Sašo Pukšič

Sašo Pukšič

Sašo je vsestranski “podjetniški arhitekt” z izkušnjami na praktično vseh področjih poslovanja. Je podjetnik, finančnik, projektni manager in tehnološki navdušenec.

Njegova pot ga je vodila vse od študija fizike, do programiranja in uvajanja poslovnih informacijskih sistemov, prodaje, uvajanja japonskih sistemov izboljšav proizvodnih in drugih procesov, razvijanja strategij, korporativnih in tržnih financ. Na različnih strokovnih področjih je certificiran pri inštitucijah v Sloveniji, v Združenem kraljestvu in v ZDA. Je mediator, pooblaščeni ocenjevalec vrednosti podjetij, certificirani finančni analitik, certificirani računovodja in certificirani projektni manager.

V Sloveniji je med drugim dolga leta delal za podjetje z britanskim investitorjem. Po preselitvi v Anglijo je temu istemu investitorju pomagal ustanoviti in zagnati dodatno naložbo v Sloveniji – in s tem še eno prihodnjo zgodbo o uspehu s kombinacijo

– slovenskega inženirskega talenta, perfekcionizma ter sodelovanja s slovenskimi inštitucijami znanja, in

– britanske fleksibilnosti, globalne prodajne prodornosti ter sposobnosti globalnega varovanja in ščitenja (intelektualnega) premoženja.

Sašo je angažiran na področju povezovanja med narodi in državami, tako na področju poslov kot tudi kulture in izobraževanja, tudi kot direktor financ in poslovnih sistemov v Bristol and West of England China Bureau. Z Valižansko vlado je sodeloval pri spodbujanju angleških investicij v vzpostavljanje visokotehnoloških jeder ter spodbujanju zanimanja za predmete STEM (znanost, tehnologija, inženiring in matematika) med mladimi v Walesu.

Monika Šmit

Monika Šmit

Monika je svoja znanja in izkušnje pridobivala na področjih spodbujanja podjetništva, razvoja poslovnih modelov ter optimizacije in informacijske prenove poslovnih procesov. Nedavno je z odliko magistrirala na področju inoviranja poslovnih modelov in izboljševanja poslovnih procesov na Ekonomski Fakulteti v Ljubljani. Je tudi certificiran NLP Master Coach.

Trenutno največji delež svojega časa posveča skrbi za CRM sistem (sistem za upravljanje odnosov s strankami) visoko inovativnega proizvajalca in ponudnika zelene energije, in tako prispeva k ohranitvi našega lepega planeta ter k uspehu iniciativ, kakršna je britanska “električna avtocesta”. Med drugim skrbi za prilagoditve sistema in razvoj rešitev za pokrivanje potreb ob vstopih v nove dejavnosti in ob vzpostavitvi novih poslovnih modelov in procesov.

Na področju optimizacije in informacijske prenove poslovnih procesov dosega rezultate z uspešnim povezovanjem potreb uporabnikov ter podjetij z ustreznimi ter uporabnikom prijaznimi in učinkovitimi informacijskimi rešitvami. Gradi most med uporabniki ter poslovnimi zahtevami na eni strani in tehnologijo ter njenim razvojem na drugi strani.

Dejavnosti, ki jih še posebej dobro pozna, so telekomunikacije, poštna logistika, energetika in internet.

Naši partnerji

Na specialističnih področjih sodelujeva s partnerji tako iz Velike Britanije kot iz Slovenije.
Ustanovitev podjetja v Angliji. Agile Accountants. Five Valleys Rainbow Group Logo. Obiščite našo spletno stran Agile Accountants za dodatne informacije o storitvah s področja računovodenja in poslovnih financ.
Share This